Kitten informatie & prijzen

 

Heeft u besloten een kitten aan te schaffen of een volwassen dier? Natuurlijk is dit heel leuk maar hier komt heel veel bij kijken. Een dier koop je niet zomaar en is doorgaans voor het leven. Overweeg heel goed de voor en nadelen die een dier met zich meebrengt, de zorgen en kosten die het nodig heeft. U zal af en toe naar de dierenarts moeten gaan, u zal vakanties moeten organiseren, opvang zoeken...

Pluis goed uit welk ras bij uw persoonlijkheid past en ga niet af op enkel het uiterlijk. Bezoek meerdere cattery's maar liefst niet op een dag. 

 

Wat kost een bengaal?

Deze vraag krijgen wij uiteraard dikwijls gesteld. Een bengaal zit rond de prijsklasse van 1400 - 1600 euro voor een gezelschapsdier. Als fokdier/show liggen de prijzen hoger. Een kitten bij ons verlaat standaard het nest als gezelschapsdier en zoals bij wet in België omschreven; gecastreerd of gesteriliseerd. Al onze kittens beschikken over een stamboom, Europees paspoort, chip en geregistreerd, 2 x ingeënt en zijn meerdere malen ontwormd en steriel.

Na afspraak bent u altijd welkom om een bezoekje te brengen. Onze kittens blijven minstens 12/13 weken bij ons vooraleer ze het nestje verlaten. Ze worden in familiale sfeer grootgebracht samen met ons dochtertje. Op deze manier zijn ze goed gesocialiseerd.

Wij trachten zo goed mogelijk een match te vinden met de nieuwe eigenaar en zijn toekomstig kitten. 

 

Waarom kost een bengaal zoveel?

Omdat een verantwoord fokker er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de toekomstige baasjes jaren kunnen genieten van een gezonde, sociale en mooie bengaal.
Om dit waar de te kunnen maken moet een fokker heel veel doen en laten.
De ouders worden zorgvuldig uitgekozen. Een fokdier uit goede lijnen met goede eigenschappen is heel duur. Uiteraard wordt het nog duurder als deze uit het buitenland geïmporteerd dient te worden.
Onze dieren zelf worden regelmatig gescreend door een cardioloog, testen door het labo...en dit om erfelijke ziektes en aandoeningen zoveel mogelijk tegen te kunnen gaan. Zoals bij ieder kattenras zijn er bij de bengaal ook erfelijke aandoeningen.
Kittens dienen goed gesocialiseerd te worden, hier komt heel veel bij kijken in de 3 maanden dat het kitten bij ons opgroeit. Er dient zorgvuldig met hygiëne omgegaan te worden. De ouderdieren dienen uiteraard goed verzorgd te worden, eisen kwalitatief voer, dienen nagekeken te worden door een dierenarts enz..
Indien er een buitendekking nodig is kost dit veel geld, indien men een eigen kater aanschaft kost dit nog meer.
De emotie die erbij komt kijken als een nestje niet levensvatbaar is, als de moeder niet op een natuurlijke wijze kan bevallen, als de moeder niet genoeg melk heeft en wij zelf dag en nacht dienen te flessen...
Het houden van een kater in een buitenverblijf, het bouwen van een buitenverblijf, indien nodig bijverwarmen...
Alles wat de kittens en ouderdieren nodig hebben om een luxe leven te kunnen hebben..mandjes, krabpalen, bevallingsbox, bijverwarming, medicatie, hangmatjes, reisbenches, goed voer, kattengrind, kattenbakken, heel veel wasprodukt en nog veel meer..
Showen om titels te kunnen halen die op de stamboom komen te staan, deze zijn niet gratis.
Er komt zoveel meer kijken bij het fokken op een verantwoorde manier dan zomaar een poes bij een kater te zetten.
Dus als een verantwoord fokker een redelijke prijs vraagt voor zijn gefokt dier, denk dan niet dat hij of zij het enkel voor het geld doet. Meestal wordt er geld aan toe gelegd.